Del Poblenou a la batalla de l'Ebre


 
 
“La matinada del dia 25 de juliol, Sant Jaume, devien ser cap a les dues o les tres, arribàrem a una esplanada, a la vora del riu, on tot el terra era grava. Enmig d’un silenci sepulcral, vàrem rebre ordres de pujar tots a les vuit o tal vegada deu barques, barques de rems, que hi havia avarades. Hi vàrem pujar. No havíem fet ni cinc metres quan vam començar a sentir crits i trets de metralladora a tort i a dret. Cagats de por vàrem saltar tots de les barques i, ben mullats, ens amagàrem en una raconada del riu aprofitant unes herbes altes que hi havia”


Francesc Febrer Soler (1920-2012), fou un dels molts joves que van haver de lluitar al front de l'Ebre durant la guerra civil de 1936. No en van ser tants els que van poder tornar i ell en va ser un. 
Vam tenir la sort que, en una conversa amb Miquel Vidal i de forma casual, va sortir el tema.
A partir d'aquí, i després d'una sèrie de trobades dels dos amics, es va anar trenant la crònica de la seva experiència a la Lleva del Biberó.
En un llenguatge senzill se succeeixen les anècdotes i reflexions d'un jove que, amb 16 anys, va intentar allistar-se voluntàriament al bàndol republicà sense ser acceptat i que, dos anys després, era cridat a files.
Malauradament en Paco no podrà veure impresa la seva petita història, però nosaltres sí, i la sumarem a la resta de petites històries que constitueixen la història d'un país.

Nº de pàgines: 141
Preu: 10€
 
 
Podeu adquirir-lo:

LLIBRERIA ETCÈTERA
C/Llull, 203 Barcelona
Telefon 93 309 34 36
consulta@etc-llibres.com
 
ATZAVARA GRUP
C/Escorial, 94 Barcelona
Telefon 932 84 43 22
 
LLAR DEL LLIBRE
C/Sant Antoni, 20 Sabadell
Telefon 93 725 59 59
llardelllibre@llardelllibre.cat

LLIBRERIA ÍNDEX
C/ Miquel Borotau, 12 Vilassar de Mar
Telefon 93 759 08 33
llibreriaindex@telefonica.net

LLIBRERIA i PAPERERIA UNIVERSITAT
C/ General Guell, 6 Cervera

AUTOSERVEI VEJER
Avda. Santuari, 1 Sant Ramon

AIRAM EDICIONS  airamedicions@gmail.com
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada